Wielkanoc – czas start! |
Wpisany przez S.Z. |
poniedziałek, 17 marca 2025 11:19 |
Wielkanoc – czas start!Wypieki z Mąką Tortową z Młyna Jaczkowice
Świąteczne menu kusi biesiadników delikatnym smakiem i aromatem puszystej babki, aksamitnego sernika czy kruchego, słodkiego mazurka. Jednak, aby tradycyjne, polskie wypieki smakowały tak dobrze, jak wyglądają, do ich wykonania należy się odpowiednio przygotować. A na początek – babka piaskowaBabka piaskowa to zdecydowanie królowa polskiego stołu w trakcie Wielkanocy. To proste ciasto od dekad podbija serca Polaków, oczarowując ich swoją delikatnością i słodkością. A co najważniejsze – babka piaskowa jest dziecinnie prosta w przygotowaniu. Gotowa do wielkanocnych przygotowań!Co czyni Mąkę Tortową z Młyna Jaczkowice wyjątkową? Powstaje ona na urodzajnych, dolnośląskich ziemiach pod okiem doświadczonych specjalistów. Na jej delikatność wpływa z kolei dobór ziaren. Mąki z Młyna Jaczkowice powstają z najwyższej jakości, polskiego zboża. Następnie są one drobno mielone, dzięki czemu mąka typu 450 nadaje wypiekom zarówno lekkości, jak i jasnego koloru. Dlatego też doskonale sprawdzi się w przypadku delikatnych, wielkanocnych ciast - zwłaszcza uwielbianej babki piaskowej. Dolnośląska Mąka Tortowa to niezastąpiony składnik polskiej kuchni podczas świąt. Sprawdzi się nie tylko w przygotowaniu wielkanocnych wypieków, ale także jako dodatek do sosów mięsnych i grzybowych, nadając im idealną konsystencję. Wyróżniona certyfikatem „Doceń Polskie”, zachwyca lekkością i subtelnym smakiem, podkreślając wyjątkowy charakter wielkanocnych dań i tworząc z nimi ciepłą, rodzinną atmosferę świąt. Przepis na babkę wielkanocną
/źródło - |